Yana_Pa🫧

Farba do włosów Acme color beauty

🫧 Latem przeprowadzałam eksperyment – bardzo chciałam znaleźć alternatywę dla mojej farby do włosów.

Postanowiłam wypróbować farbę tonującą i wybrałam dwa odcienie: 014 i 024.

Najpierw nałożyłam odcień 024 „Fioletowy koral”. Faktycznie, farba była fioletowa, a włosy miały fantastyczny fioletowy odcień – dopóki nie zmyłam farby 😂. Potem wszystko zniknęło, oprócz moich siwych włosów. A mogłoby być na odwrót – żeby to siwizna zniknęła, a kolor został.

Jeśli mam być szczera, odcień włosów zmienił się tylko trochę – na chłodniejszy. Ale już po dwóch myciach nie było po nim śladu.

014 „Jasny brąz” na moich ciemno brązowych włosach był zupełnie niewidoczny. Nie ma więc nawet o czym mówić.

A co naprawdę warto wspomnieć, to zapach. Jest OKROPNY! Tak ostry i chemiczny, że aż pieką oczy.

Mam wrażenie, że te farby tonujące mogą być dobrą opcją dla właścicielek jasnych włosów, szczególnie w przypadku intensywnych odcieni, jak czerwony czy fioletowy – myślę, że wtedy zadziałają.

Poza tym mogą być świetne dla rodziców nastolatków, którzy chcą eksperymentować z wyglądem. Dzięki nim nie trzeba się martwić o zniszczenie koloru włosów, a farba zmywa się naprawdę szybko. 🫧

11 listopada, 2024
11 listopada, 2024