Yana_Pa🫧

Sun Sensitive Tinted Mattifying Fluid SPF50 від Lancaster

🫧Dostałam go do przetestowania od MAKEUPClubPoland. Po pewnym czasie testów mogę śmiało powiedzieć, że to świetny krem z filtrem.

Nie tylko zapewnia solidną ochronę przed wszystkimi rodzajami promieniowania (UVA, UVB, światło widzialne i podczerwone), ale także dba o skórę na poziomie tekstury i wyglądu.

Jeśli chodzi o deklarowane właściwości, oto moja opinia na ich temat:

➡️ Pigmentowane wykończenie

Niestety to chyba jedyny minus. Pigmentacja w produkcie jest prawie zerowa. Raczej niczego nie zakryje ani nie ukryje. Ale to przecież lekki fluid — jakich zdolności kryjących można od niego oczekiwać?

➡️ Efekt matujący

A tutaj zdecydowany plus. Naprawdę daje matowe wykończenie, a zgódźcie się — to świetne, gdy twarz nie wygląda na tłustą plamę w słońcu.

➡️ Lekka konsystencja

Tak, produkt szybko się wchłania i w ogóle nie jest wyczuwalny na skórze.

Przy okazji, chociaż ma kosmetyczny zapach, to po nałożeniu na twarz w ogóle go nie czuć.

➡️ Ekologiczne podejście

Wegańska formuła i bezpieczeństwo dla oceanów — OGROMNY PLUS DLA MNIE.

Dla mnie fluid od Lancaster sprawdza się idealnie jako baza pod makijaż, ponieważ nawilża, łagodzi zaczerwienienia i koi skórę, zapobiegając suchości i podrażnieniom.

A dodatkowo, lubię myśleć, że stosując ten krem przeciwsłoneczny, dbam o swoją młodość, spowalniając procesy starzenia 😉.

Czy mogę polecić? Oczywiście, że tak!

18 listopada, 2024
18 listopada, 2024