Sun Sensitive Tinted Mattifying Fluid SPF50 від Lancaster
Produkt, który robi wszystko i jeszcze więcej! Idealny dla wrażliwej skóry dzięki ochronnym i łagodzącym właściwościom kompleksu Sunsicalm
🫧Dostałam go do przetestowania od MAKEUPClubPoland. Po pewnym czasie testów mogę śmiało powiedzieć, że to świetny krem z filtrem.
Nie tylko zapewnia solidną ochronę przed wszystkimi rodzajami promieniowania (UVA, UVB, światło widzialne i podczerwone), ale także dba o skórę na poziomie tekstury i wyglądu.
Jeśli chodzi o deklarowane właściwości, oto moja opinia na ich temat:
➡️ Pigmentowane wykończenie
Niestety to chyba jedyny minus. Pigmentacja w produkcie jest prawie zerowa. Raczej niczego nie zakryje ani nie ukryje. Ale to przecież lekki fluid — jakich zdolności kryjących można od niego oczekiwać?
➡️ Efekt matujący
A tutaj zdecydowany plus. Naprawdę daje matowe wykończenie, a zgódźcie się — to świetne, gdy twarz nie wygląda na tłustą plamę w słońcu.
➡️ Lekka konsystencja
Tak, produkt szybko się wchłania i w ogóle nie jest wyczuwalny na skórze.
Przy okazji, chociaż ma kosmetyczny zapach, to po nałożeniu na twarz w ogóle go nie czuć.
➡️ Ekologiczne podejście
Wegańska formuła i bezpieczeństwo dla oceanów — OGROMNY PLUS DLA MNIE.
Dla mnie fluid od Lancaster sprawdza się idealnie jako baza pod makijaż, ponieważ nawilża, łagodzi zaczerwienienia i koi skórę, zapobiegając suchości i podrażnieniom.
A dodatkowo, lubię myśleć, że stosując ten krem przeciwsłoneczny, dbam o swoją młodość, spowalniając procesy starzenia 😉.
Czy mogę polecić? Oczywiście, że tak!
Komentarze (0)