Pistacja

Puste kosmetyczne słoiki

Puste kosmetyczne słoiki

Tego typu wpis pomaga zrobić podsumowujące krótkie recenzje produktów, które zostały już całkowicie wykorzystane.

Uriage Bariederm Cica-Cream Copper-Zinc

Ładny krem, który naprawdę działa. Ale okazał się dla mnie trochę za ciężki i zbyt tłusty. Używałam go wyłącznie jako kremu na noc.

Avene Cleance Hydra Soothing Cream

Ten krem okazał się lżejszy od poprzedniego, ale wciąż przeszedł do kategorii kremów na noc. Zostawia tłusty połysk (zbyt tłusty). Nie można na niego nakładać makijażu. Ale bardzo dobrze nawilża skórę. Rano skóra jest mega jędrna i miękka.

SPF krem od Biore

Ulubiony. Najlepszy, jakiego używałam. Ma delikatną, półprzezroczystą teksturę. Jest bardzo lekki, nie zostawia białych smug, tłustej powłoki ani lepkości. Makijaż ładnie się na nim układa, nic się nie rozmazuje. Bardzo mi się spodobał.

Smashbox 24 hour photo finish shadow primer

Jeden z ulubionych primerów pod cienie. Bardzo wydajny. Wystarczył mi na 2 lata. Łatwo się rozprowadza, nie przeszkadza cieniom w blendowaniu, dobrze się trzyma. Nic się nie zbiera i nie rozmazuje. Wystarczał mi na 8-10 godzin. Kupiłam go dla siebie kilka razy i na prezenty.

Maska do włosów Lola Cosmetics Dream Cream

Bardzo ładna. Jest tłusta, dobrze odżywia i nawilża włosy. Dla mnie, jako posiadaczki kręconych włosów, maska/odżywka jest bardzo ważną częścią pielęgnacji. Zawsze z tą maską mam piękne, błyszczące loki. Niczego nie obciąża. Zapach jest przyjemnie słodkawy. Zdecydowanie do powtórnego zakupu.

Lakier do włosów Got2b

W ogóle mi nie odpowiadał. Używam lakieru do włosów, gdy na zewnątrz jest bardzo wietrznie lub pada deszcz. Ten lakier nie dodał objętości, nie utrwalał dobrze moich loków i sprawiał, że włosy były sklejone. Może używałam go źle lub jest przeznaczony dla innego typu włosów, ale nie oceniłam go pozytywnie.

Maska dla skóry głowy Rated Green Avocado

To dla mnie prawdziwe odkrycie. Po raz pierwszy używałam maski przeznaczonej specjalnie do skóry głowy, a nie do długości włosów. Pomaga nawilżyć skórę i trochę wygładza puszenie, ale jednocześnie nie odbiera objętości. Zdecydowanie kupię jeszcze raz.

Tusz do rzęs Maybelline Lash Sensational Sky High Cosmic Black

Bardzo ładna, budżetowa tusza. Bardzo czarna, ładnie rozczesuje rzęsy i podkręca je. Musiałam się trochę przyzwyczaić, żeby nie sklejała rzęs. Jednak po 8 godzinach noszenia trochę się osypuje pod oczy.

Odzywka do włosów Lola Cosmetics Ela É Carioca Nourishing Conditioner

Bardzo go lubię. Ma delikatną, przyjemną teksturę, dobrze rozprowadza się po włosach i ładnie pachnie. Po użyciu: włosy są nawilżone, błyszczące i nie puszą się. Zdecydowanie kupię ponownie.

Krem BB Troiareuke Aesthetic BB Cream A Formula

Koreański krem BB, który na zawsze zagościł na mojej półce. To już chyba trzeci tubka. Mają też cushion, który jest po prostu niesamowity, ale te produkty są bardzo trudne do kupienia. Ma lekkie krycie, które można budować w zależności od potrzeb. Nie spływa tak szybko jak inne kremy BB. Dobrze kryje czerwone plamki i przebarwienia. Na twarzy wygląda naturalnie. Do wad produktu można zaliczyć tylko cenę i to, że nie jest dostępny na popularnych stronach kosmetycznych.

09 stycznia, 2025
09 stycznia, 2025