Peeling do ust: moje ulubione produkty
Nie ma znaczenia, jaka jest pora roku i jaką szminkę dziś wybiorę. Peeling zdecydowanie powinien znaleźć się w mojej rutynie pielęgnacyjnej!
Dlaczego warto stosować peeling do ust?
Właściwości:
- usuwa martwe komórki naskórka,
- nawilża i przywraca równowagę nawilżenia skóry,
- zapewnia równomierną aplikację pomadek i ich większą trwałość,
- przyspiesza regenerację i odbudowę
- tworzy wyjątkowy nastrój!
Tak, ostatniego punktu nie należy lekceważyć. Urocze słoiczki, przyjemne aromaty - wszystko to sprawia, że peeling do ust jest jednym z ulubionych rytuałów pielęgnacyjnych.
Jak wybrać peeling do ust?
Pierwsze i bardzo logiczne pytanie brzmi: dlaczego nie używać zwykłego peelingu do twarzy? To proste - peelingi do twarzy mają inne pH, a także zawierają składniki, które mogą wysuszać skórę. I chociaż jest to mniej zauważalne w przypadku twarzy, produkt może dosłownie odwodnić usta.
Ponadto peelingi do twarzy mają grubsze cząsteczki ścierne. Zdecydowanie nie chcemy chodzić z ranami na wargach :).
Wybierz w zależności od potrzeb. Jeśli Twoje usta są bardzo łuszczące się, powinnaś zwrócić uwagę na składniki takie jak: kawa, morela, malina. Jeśli są w miarę gładkie, wystarczy delikatniejszy peeling kokosowy.
Ważny jest również format: w słoiczku, jak szminka, w sztyfcie z aplikatorem... wybierz ten, który jest dla Ciebie najwygodniejszy.
Jak stosować peelingi do ust?
Spójrz na opakowanie. Czasami trzeba je spłukać po użyciu, a czasami należy pozostawić do wchłonięcia, aby uzyskać większe nawilżenie.
Jeśli na opakowaniu jest napisane „nie spłukiwać”, ale nie czujesz się z tym komfortowo, po prostu zetrzyj pozostałości chusteczką.
Top 3 moich ulubionych peelingów dla Twojej uwagi. Używam ich dwa razy w tygodniu.
Bielenda Sweet Lips Smoothing Lip Scrub
Letni i intensywny zapach arbuza przywodzi na myśl lato! Nie musisz brudzić rąk, po prostu nałóż go jak szminkę, wmasuj i gotowe, usta są elastyczne, gładkie i nawilżone. Substancje ścierne są dość ostre, więc nie nadaje się do ust z ranami lub wrażliwych.
Mr.Scrubber Wow Lips Raspberry
W składzie znajdziesz papryczkę chilli! Ja osobiście jej nie czuję, mimo że jestem na nią uczulona. Wszystko zadziałało jak należy. Efekt jest następujący: usta wypełniają się kolorem, stają się bardziej widoczne, ale naturalnie. Moje wargi same w sobie są bardzo blade, więc to zdecydowany plus.
I Heart Revolution Tasty Coconut Lip Scrub
Taka kokosowa słodycz. Zarówno w zapachu, jak i smaku. Jakie działanie ma ten peeling do ust? Zdecydowanie nawilżające. Przez kilka dni po jego użyciu mogę spokojnie zapomnieć o balsamie, nawet teraz, zimą.
Oto mój ranking najlepszych peelingów do ust. Które z nich lubisz?
Komentarze (0)