Supernawilżenie dla suchej skóry z masłem Weleda – a jaka reakcja na skórze normalnej?
Test na dwóch typach skóry
Cześć! Dziś chciałabym podzielić się recenzją na temat granatowej serii Weleda, a konkretnie butter do ciała Weleda Regenerating Body Butter. Moja skóra jest normalna, ale podatna na wypryski przy nieodpowiedniej pielęgnacji lub stosowaniu agresywnych produktów. Nie potrzebuję intensywnego nawilżenia, dlatego zazwyczaj używam lekkich balsamów, które w zupełności mi wystarczają.
Kilka słów o Regenerujący olejek do ciała z granatem Weleda
Masło jest bardzo gęste, dlatego należy nabierać je w małych ilościach i rozprowadzać na skórze, aby uniknąć przesady w aplikacji. Ma przyjemny, apteczny zapach, który różni się od typowych perfumowanych aromatów, do których jesteśmy przyzwyczajeni.
Jak stosowałam masło:
Najpierw wzięłam prysznic, a następnie na wilgotną skórę zaczęłam nakładać masło. Produkt słabo się wchłaniał. Na początku trudno było mi równomiernie go rozprowadzić, a potem zauważyłam, że masło w ogóle nie chciało wnikać w skórę.
Po aplikacji poczekałam, aż całkowicie się wchłonie, ale pełne wchłonięcie nie nastąpiło. Skóra pozostała lekko lepka, ponieważ produkt nie wchłonął się do końca.
Dlaczego tak się stało?
Taka reakcja skóry wynikała z faktu, że moja skóra nie jest sucha. Oddałam masło mojej mamie, która ma suchą skórę. Dla niej było idealne – brak lepkości i świetne wchłanianie.
Jeśli Twoja skóra potrzebuje intensywnego SOS nawilżenia, masło Weleda może być dla Ciebie prawdziwym ratunkiem!
Komentarze (0)