Odżywcza pielęgnacja twarzy od Weleda: krem na dzień i na noc
Test na problematycznej skórze
Witam! Mam problematyczną skórę twarzy – kiedy używam silnych produktów, po około tygodniu pojawiają się stany zapalne. Dlatego do testowania tej linii podeszłam ostrożnie, ponieważ w składzie kremów znajdują się zarówno oleje, jak i intensywnie nawilżające składniki na czołowych pozycjach, co sprawia, że kremy są bardzo bogate.
Odżywczy krem na dzień Weleda
Krem do twarzy zawiera bardzo dużo olejów w składzie. Kiedy po raz pierwszy otworzyłam słoiczek, zauważyłam, że olej lekko oddzielił się (widać to na zdjęciu). Włączyłam do pielęgnacji zarówno krem na dzień, jak i na noc, i jestem gotowa podzielić się wrażeniami.
- Krem przyjemnie nawilża dzięki obecności gliceryny, betainy i skwalanu w składzie.
- Ponadto zawiera kilka olejów, które mają odżywiać skórę: masło shea, olej słonecznikowy i ekstrakty roślinne.
- Produkt jest bardzo wydajny – niewielka ilość wystarcza na skórę twarzy, szyi i dekoltu.
- Krem nie ma intensywnego zapachu, a po nałożeniu pozostawia na skórze lekkie uczucie lepkości.
Ogólnie krem na dzień przypadł mi do gustu, ale lepiej sprawdzi się przy suchej skórze, która potrzebuje olejów i aktywnych składników nawilżających. Mojej skórze bardziej odpowiadałby lżejszy kosmetyk.
Odżywczy krem do twarzy na noc Weleda
Krem na noc jest bardziej intensywny niż krem na dzień, ponieważ jego skład jest jeszcze bogatszy.
- Dzięki olejowi inca inchi, kwasom stearynowemu i palmitynowemu produkt intensywnie odżywia skórę.
- Wąkrota azjatycka (centella asiatica) działa kojąco, co jest szczególnie korzystne dla podrażnionej lub wrażliwej skóry.
- W przeciwieństwie do kremu na dzień, krem na noc ma lepiej zbalansowany skład, nie rozwarstwia się i ma bardziej aksamitną konsystencję.
- Podobnie jak krem na dzień, nie ma intensywnego zapachu i pozostawia lekkie uczucie lepkości na skórze.
Ten krem jest idealnym rozwiązaniem na noc – odżywia, nawilża i sprawia, że skóra staje się miękka. Ze względu na swój bogaty skład będzie doskonały dla suchej skóry twarzy, skutecznie ją nawilżając i poprawiając jej kondycję.
Komentarze (0)