Mandarinka

Odżywcza pielęgnacja twarzy od Weleda: krem na dzień i na noc

Odżywcza pielęgnacja twarzy od Weleda: krem na dzień i na noc

Witam! Mam problematyczną skórę twarzy – kiedy używam silnych produktów, po około tygodniu pojawiają się stany zapalne. Dlatego do testowania tej linii podeszłam ostrożnie, ponieważ w składzie kremów znajdują się zarówno oleje, jak i intensywnie nawilżające składniki na czołowych pozycjach, co sprawia, że kremy są bardzo bogate.

Krem do twarzy zawiera bardzo dużo olejów w składzie. Kiedy po raz pierwszy otworzyłam słoiczek, zauważyłam, że olej lekko oddzielił się (widać to na zdjęciu). Włączyłam do pielęgnacji zarówno krem na dzień, jak i na noc, i jestem gotowa podzielić się wrażeniami.

• Krem przyjemnie nawilża dzięki obecności gliceryny, betainy i skwalanu w składzie.
  • Ponadto zawiera kilka olejów, które mają odżywiać skórę: masło shea, olej słonecznikowy i ekstrakty roślinne.
  • Produkt jest bardzo wydajny – niewielka ilość wystarcza na skórę twarzy, szyi i dekoltu.
  • Krem nie ma intensywnego zapachu, a po nałożeniu pozostawia na skórze lekkie uczucie lepkości.

Ogólnie krem na dzień przypadł mi do gustu, ale lepiej sprawdzi się przy suchej skórze, która potrzebuje olejów i aktywnych składników nawilżających. Mojej skórze bardziej odpowiadałby lżejszy kosmetyk.

Krem na noc jest bardziej intensywny niż krem na dzień, ponieważ jego skład jest jeszcze bogatszy.

• Dzięki olejowi inca inchi, kwasom stearynowemu i palmitynowemu produkt intensywnie odżywia skórę.
  • Wąkrota azjatycka (centella asiatica) działa kojąco, co jest szczególnie korzystne dla podrażnionej lub wrażliwej skóry.
  • W przeciwieństwie do kremu na dzień, krem na noc ma lepiej zbalansowany skład, nie rozwarstwia się i ma bardziej aksamitną konsystencję.
  • Podobnie jak krem na dzień, nie ma intensywnego zapachu i pozostawia lekkie uczucie lepkości na skórze.

Ten krem jest idealnym rozwiązaniem na noc – odżywia, nawilża i sprawia, że skóra staje się miękka. Ze względu na swój bogaty skład będzie doskonały dla suchej skóry twarzy, skutecznie ją nawilżając i poprawiając jej kondycję.

24 stycznia, 2025
24 stycznia, 2025