Najlepsza termoochrona włosów. Mój osobisty TOP
Pielęgnacja włosów zawsze była dla mnie ważnym rytuałem. Jako osoba, która ma włosy podatne na uszkodzenia spowodowane częstym farbowaniem (rudy jest trudny), przez długi czas szukałam najlepszej ochrony termicznej dla moich włosów.
Na podstawie moich testów opracowałam własny ranking produktów termoochronnych, aby podzielić się z wami rzeczywistymi wynikami.
Dlaczego ochrona termiczna jest ważna?
Wysokie temperatury powodują, że włosy stają się suche, łamliwe i tracą połysk. Środki termoochronne tworzą barierę, która chroni włosy, zatrzymuje wilgoć i zachowuje ich strukturę nawet przy częstym używaniu urządzeń do stylizacji.
Po przetestowaniu różnych produktów wybrałam trzy, które zasłużyłym by znaleźć się w rankingu kosmetyków do ochrony termicznej włosów.
Moje TOP produkty do ochrony termicznej
1. Redken Acidic Color Gloss Heat Protection Treatment
To nowy faworyt wśród profesjonalnych kosmetyków. Nie tylko zapewnia najlepszą ochronę włosów przed wysoką temperaturą, ale także pielęgnuje farbowane pasma, dodając im blasku.
Dlaczego wybieram Redken:
- Zapewnia ochronę do 230°C.
- Zawiera kwasy odbudowujące strukturę włosa.
- Nadaje gładkość i połysk nawet zniszczonym włosom.
Wskazówka: Nałóż produkt na wilgotne włosy przed suszeniem - efekt Cię zaskoczy!
2. Davines OI All In One Milk
Ten wielofunkcyjny spray zasługuje na szczególną uwagę. Łączy w sobie funkcje ochrony termicznej i pielęgnacji.
Korzyści:
- Ułatwia rozczesywanie.
- Odżywia i dodaje objętości.
- Chroni włosy przy temperaturze do 220°C.
- Sposób użycia: Kilka rozpyleń na wilgotne włosy przed stylizacją i włosy są gotowe do wszelkich eksperymentów.
3. CHI Total Protect Defense Lotion
Produkt ten udowodnił, że jakość może iść w parze z przystępną ceną. Balsam jest idealny dla tych, którzy szukają najlepszej ochrony termicznej dla włosów w średnim segmencie cenowym.
Co czyni go wyjątkowym:
- Zapewnia głębokie nawilżenie.
- Chroni przed promieniami UV i wysoką temperaturą.
- Lekka konsystencja, która nie obciąża włosów.
- Idealny wybór do codziennego stosowania.
Jak wybrać idealną ochronę termiczną?
Zanim dodasz produkt do swojej kosmetyczki, zwróć uwagę na:
- Rodzaj włosów: cienkie, grube, farbowane lub naturalne.
- Format produktu: spray, krem lub mleczko.
- Dodatkowe właściwości: nawilżenie, odżywienie lub ochrona koloru.
Jeśli szukasz najlepszej ochrony termicznej dla swoich włosów, polecam zwrócić uwagę na mój TOP. Te produkty stały się moimi ulubionymi kosmetykami do pielęgnacji i jestem pewna, że Ciebie również nie zawiodą!
Zostaw swoją opinię i napisz, które produkty sprawdziły się u Ciebie!
Komentarze (0)