Jane Jane

Mgiełka do ciała - co to jest?

Mgiełka do ciała - co to jest?

Mgiełka jest lekkim zapachem. Jej główne funkcje są następujące:

• nawilżanie skóry;
  • zapewnienie uczucia świeżości;
  • aromatyzacja.

W celu nawilżenia do składu mgiełki często dodaje się aloes, glicerynę lub kwas hialuronowy. W ten sposób wilgoć jest lepiej zatrzymywana w warstwach naskórka.

Zapach mgiełki, podobnie jak perfum, może być różnorodny. Od lekkości lemoniady, po pikantne, orientalne motywy. Ale jego brzmienie zawsze będzie lżejsze niż perfum i mniej trwałe.

Poza tym, mgiełki możesz używać nie tylko do ciała. Odśwież pościel, dodaj odrobinę do ubrań Śmiało nałóż ją na włosy, ponieważ produkt nie powoduje wysuszenia.

Istnieje kilka sekretów, dzięki którym mgiełka będzie działała jeszcze lepiej, w zależności od Twoich potrzeb.

Aby otulić się przyjemnym zapachem i nawilżyć skórę, stosuj mgiełkę do ciała jako zwykły spray.

Jeśli nałożysz mgiełkę na krem, masło do ciała, balsam lub mleczko, wzmocnisz działanie tych produktów i przedłużysz zapach.

Aby uzyskać lepsze orzeźwienie w upalny dzień, przechowuj mgiełkę w lodówce.

Jeśli jesteś zmęczona perfumami, których używasz i pragniesz nowych aromatów, spróbuj mieszać i dopasowywać do nich mgiełki. W ten sposób uzyskasz zupełnie nowe zapachy i poczujesz się jak prawdziwy perfumowy wirtuoz.

Mgiełki do ciała Victoria's Secret są popularne nie bez powodu. Mam jedną z nich i doskonale wiem, dlaczego tak dużo osób je uwielbia.

Odznaczają się dużą trwałością (zarówno na ciele, jak i na ubraniach). A przy tym sam zapach jest dość lekki, nie "dusi". Dlatego na lato wybieram właśnie te mgiełki.

Oto moja ulubiona - Island Away. To zapach świeżego kokosa, który właśnie pękł. Po użyciu czujesz się, jakbyś rozkoszowała się kokosowym koktajlem na oceanie. Zwykle takie kompozycje są zbyt słodkie, ale w tym przypadku naprawdę chodzi o świeżość.

Island Away Victoria's Secret zawiera:

• witaminę E - działa przeciwutleniająco;
  • Aloes i glicerynę - nawilżają;
  • witaminę C - wygładza i tonizuje
  • ekstrakt z rumianku - łagodzi.

A projekt opakowania przywodzi na myśl wakacje na wyspie. Pięknie prezentuje się na półce.

Moim zdaniem ten produkt jest naprawdę godny uwagi. Poszukaj zapachu, który lubisz najbardziej i ciesz się nim. Jeśli masz już swoich faworytów, a może nawet całą kolekcję, podziel się nimi w komentarzach! Jestem bardzo ciekawa Waszych wrażeń. Z pewnością znajdę coś nowego dla siebie. ❤️

23 kwietnia, 2024
23 kwietnia, 2024