Jane Jane

Test kremu BB. Mój osobisty TOP

Missha M Perfect Cover BB Cream EX SPF42/PA+++

Sądząc po recenzjach na TikToku, ten krem BB koreańskiej marki można albo pokochać albo znienawidzić. Ja należę do tej pierwszej grupy. Szczerze mówiąc, przestraszyłam się komentarzy o komedogenności, ale moja skóra trądzikowa w remisji nie ucierpiała, nie pojawiły się żadne wypryski.

Wybrałam odcień 21 i na pierwszy rzut oka jest trochę szary, ale kiedy wchodzi w kontakt ze skórą, tworzy piękny chłodny odcień i ukrywa zaczerwienienia. Myślę, że to z powodu tego szarego odcienia. Ale skóra nie wygląda na zmęczoną.

Konsystencja jest dość lekka, niewyczuwalna, podczas gdy pigmentacja odznacza się intensywnością.Ten krem BB zdołał zakryć sińce pod oczami i wyrównać koloryt.

Krem BB dobrze komponuje się z różem, zarówno kremowym, jak i suchym. Uważam go za jeden z najwygodniejszych na co dzień. Dodatkowym atutem jest to, że krem zawiera wysoki SPF. Oznacza to, że w upały można nałożyć tylko ten kosmetyk i nie obciążać skóry makijażem.

Idealnie maskuje niedoskonałości. W dotyku przypomina podkład, tylko nie jest tak gęsty. Bardzo podoba mi się design opakowania z przezroczystą końcówką, przez którą widać produkt. Wygląda to całkiem estetycznie.

Krem nie ślizga się, nie spływa z twarzy w ciągu dnia i doskonale spełnia swoją funkcję.

I tutaj będziemy błyszczeć 🥰.

Jest to produkt 4 w 1, który służy jako baza pod makijaż, rozświetlacz, korektor i krem BB. Jest bardzo wygodny w aplikacji i odświeżaniu dzięki wbudowanej gąbeczce. Wszystko, co musisz zrobić, to przekręcić pokrywkę, aby dodać krem.

Marka twierdzi, że gąbka jest antybakteryjna i nie gromadzi patogenów trądzikowych. W razie potrzeby można ją jednak wyczyścić (wypróbowałam to i zadziałało). Bardzo drobne iskierki tworzą piękny efekt rozświetlenia skóry. Jednocześnie produkt dobrze kryje niedoskonałości.

Mam nadzieję, że ten post pomoże Ci odpowiedzieć na pytanie „jaki krem BB wybrać?”

05 sierpnia, 2024
05 sierpnia, 2024