Jane Jane

Jak zwiększyć objętość włosów? 5 najlepszych sposobów

1. Zmień przedziałek

Od razu powiem, że to działa, ale na chwilę. Nasze włosy przyzwyczajają się do określonej pozycji, a kiedy ją zmieniamy, nasze włosy uparcie protestują, próbując wrócić do swojego zwykłego stanu. W ten sposób udaje nam się stworzyć objętość. Musisz jednak zrozumieć, że od czasu do czasu będziesz musiała zmienić przedziałek.

2. Używamy szczotek o małej średnicy, gdy suszymy pasma u nasady. Szczotka o dużej średnicy również będzie działać, ale sprawia, że moje włosy są bardziej splątane i nie mogę dopracować wszystkiego w szczegółach. Najwyraźniej jest to też kwestia przyzwyczajenia.

3. Swobodna fryzura jest dla nas wszystkim! Kok z luźnymi pasmami, stylizacja na dyfuzorze, w której rządzi chaos. Wszystko to doda fryzurze objętości.

4. Żelazko lub lokówka. Półobrót u nasady załatwi sprawę. Warto jednak zadbać o bezpieczeństwo palców, niezawodną ochronę termiczną, a także utrwalacz w sprayu. To zadanie z gwiazdką, ale wynagrodzi wysiłki piękną i trwałą fryzurą.

5. Susz włosy do góry nogami. Tak, pojawią się antenki, ale je również można później okiełznać.

Wszystkie te metody będą działać lepiej, jeśli dodasz produkty do stylizacji.

Istnieją specjalne balsamy, które sprawiają, że włosy są bardziej podatne na układanie, grubsze i gęstsze. Mój ulubiony pochodzi od Tigi.