Modne kolory paznokci na jesień 2024. TOP 10 trendów
Jesień już nadeszła i przyniosła ze sobą świetne nowe trendy, które będą nas inspirować i poprawiać nastrój w szare dni. Przygotowałam dla Ciebie 10 pomysłów i wzorów na paznokcie, które pomogą Ci być na topie.
Na początek: modne kolory 2024 na scenę! Czasem wystarczy jeden kolor, aby dopełnić stylizację i stworzyć udany akcent.
1. Czerwony
Taki manicure zdaje się nie wychodzić z trendów od zeszłej jesieni. I słusznie, bo to wieczna klasyka, która zawsze wygląda stylowo. Zwłaszcza, że z pewnością można wykonać choćby 20 czerwonych stylizacji, a każda z nich będzie inna.
2. Matcha
Detoks za pomocą matchy – zdecydowanie na czasie. Trend ten przeniknął do mody i beauty, i świetnie się tam zadomowił. Paznokcie w kolorze matcha to ciekawa alternatywa dla klasycznej szmaragdowej zieleni, którą tak lubimy jesienią.
3. Cherry-Cola
Nie odeszliśmy daleko od czerwieni. Głęboki winny, śliwkowy, bordo-brązowy. Myślę, że złapałaś ten klimat. Świetny efekt można uzyskać, jeśli pokryjesz paznokcie ciemnoszarym lakierem, a na wierzch nałożysz czerwony lub bordowy lakier witrażowy. Efekt cherry-cola gwarantowany.
4. Jasnoniebieski
Ten modny kolor znalazł się na tej liście dzięki światowym wybiegom mody. Błękit pojawił się w jesiennych stylizacjach i udowodnił, że będzie się pięknie prezentować na tle jesiennych krajobrazów, a nie tylko w połączeniu z zimowymi ulicami czy przezroczystą wodą letnich basenów.
5. Pomarańczowy metalik
Tak, właśnie metaliczny chłodny blask i nasycony ciepły odcień pomarańczu to kontrasty, których potrzebujemy, aby być na czasie w 2024 roku.
6. Brąz + złoto
Zgódź się, bardziej jesiennego połączenia trudno szukać. Szczególnie, jeśli brąz będzie matowy, a złoto przejmie na siebie akcent. Będzie pięknie!
Modne wzory
7. Leopard
Utrzymuje się w trendach już od dłuższego czasu i nie zwalnia tempa. Leoparda można wykonać w różnych kolorach i połączyć z różnorodnymi wykończeniami.
8. Mikro-french
To taki jakby french, ale nie taki, nad którym spędzasz godziny. Lekko i delikatnie przeciągamy równą linię pędzelkiem albo używamy stempla i tworzymy taką mini-piękność. Nie ograniczaj się w wyborze kolorów.
9. Perłowy blask
Aby nadać stylizacji modny wygląd, dodaj wetrzyjkę, która przypomina blask pereł. Można ją łączyć z lakierami o efekcie kociego oka. Dodatkowo, możesz dołożyć elementy dekoracyjne w kształcie pereł.
Trendy w pielęgnacji
10. Japoński manicure
Ten sposób pielęgnacji paznokci zmienia zasady gry. Chodzi o to, aby zupełnie zrezygnować z kolorowego lakieru. Zamiast tego paznokcie są polerowane i smarowane specjalnymi pastami, które nadają im luksusowy i długotrwały blask. Naturalny wygląd, ale z efektem poprawy.
Oto takie modne pomysły na paznokcie udało mi się zebrać. Mam nadzieję, że zainspirują Cię do wypróbowania czegoś nowego tej jesieni. Może już któraś z tych trendowych stylizacji zdobi Twoje paznokcie? Podziel się zdjęciami w komentarzach!
Komentarze (0)