FDK

Mój TOP 5 najlepszych masek do włosów

Mój TOP 5 najlepszych masek do włosów

Dlaczego warto mi zaufać? Ponieważ przeszłam długą drogę od łamliwych i rozdwojonych końcówek cienkich włosów do przedłużania i konieczności radykalnej zmiany pielęgnacji. Zarówno na własnych, jak i doczepianych włosach maska działa tak samo. Jeśli jej skład i formuła są naprawdę wysokiej jakości, już po miesiącu regularnego stosowania zobaczysz wspaniałe rezultaty. Regularne stosowanie – to nie codziennie! Maska do włosów będzie skuteczna, jeśli będziesz ją nakładać dwa razy w tygodniu, koniecznie przestrzegając zaleceń.

Nawet najlepsza maska do włosów nie przyniesie korzyści, jeśli nałożysz ją i natychmiast zmyjesz. Maska powinna pozostać na włosach co najmniej 10 minut.

• Po umyciu włosów szamponem, osusz je ręcznikiem, nie pocierając kosmyków, lecz delikatnie wyciskając wilgoć ręcznikiem. Z włosów nie powinna kapać woda.
  • Nałóż maskę na włosy, omijając korzenie co najmniej 5 cm.
  • Rozczesz włosy szczotką. Ja używam szczotki Janeke, ponieważ świetnie rozprowadza maskę po włosach i łatwo się ją czyści.
  • Pozostaw maskę na włosach przez 10 minut. Możesz nałożyć czepek i ogrzać maskę suszarką przez 1-2 minuty.
  • Zmyj produkt wodą o temperaturze pokojowej.
  • Zakończ zabieg nałożeniem odżywki. Ten krok można pominąć, ale odkąd wprowadziłam go do swojej rutyny – zauważyłam wspaniałe rezultaty.

Najlepsza maska do włosów: moje top 5

Dlaczego wybrałam akurat tę piątkę? Ponieważ te produkty zostały przetestowane przeze mnie pod kątem nawilżania, odżywiania, nadawania blasku i ochrony przed łamliwością. To właśnie maska do włosów odgrywa jedną z najważniejszych ról w pielęgnacji, ale większość z nas ten krok pomija. Jeśli masz w swojej kolekcji tylko szampon i balsam lub odżywkę, nadszedł czas, aby dodać także maskę! Moje top 5 pomoże Ci podjąć właściwą decyzję.

Uwielbiam tę maskę za jej natychmiastowe nawilżenie i wygładzenie nawet bardzo splątanych włosów! 10 minut – i Twoje kosmyki bardzo łatwo się rozczesują, mają piękny blask i gładkość.

Seria Metal Detox została stworzona do neutralizacji cząstek metali, takich jak miedź, które gromadzą się w strukturze włosów. Większość z nas myje włosy wodą z kranu, więc nie dziw się, jeśli Twoje włosy są zbyt sztywne i łamliwe. Ta maska właśnie pozwala wzmocnić włosy, oczyścić je z nagromadzonej miedzi i chronić przed łamliwością.

Maska Metal Detox doskonale pielęgnuje także farbowane włosy, zapobiegając szybkiemu wypłukiwaniu się koloru.

Z tą serią zapoznałam się wtedy, gdy moje włosy wyglądały koszmarnie. Była głęboka jesień, więc włosy bardzo wypadały, łamały się, a końcówki były rozdwojone jak nigdy wcześniej. Matrix Food For Soft w ciągu 2 miesięcy zregenerował moje włosy i dokonał niemożliwego.

Używałam całej serii, ale maska dała bardzo intensywne odżywienie! Włosy jakby ożyły, zniknęła suchość i łamliwość, a ja na zawsze pozbyłam się elektryzowania. To najlepsza maska do włosów, które potrzebują odbudowy.

Formuła maski zawiera kwas hialuronowy i olej z awokado, które mają właściwości odżywcze, regenerujące i nawilżające. Wierzcie mi, ta maska sprawi, że włosy będą jedwabiem już po pierwszym użyciu!

Poznałam serie DEDE, MELU i NOUNOU. Linia NOUNOU okazała się dla mnie odkryciem, ponieważ zdołała zamienić moje zniszczone włosy w całkiem piękne kosmyki. Maska NOUNOU została stworzona specjalnie do włosów uszkodzonych przez wysokie temperatury, składniki chemiczne farb, zabiegi trwałej ondulacji lub prostowania.

Maska ma świetny skład na bazie ekstraktu z organicznego pomidora, białek i węglowodanów. Moje włosy zyskują blask, stają się gęstsze, a do tego łatwo się układają. Maska ma przyjemny, profesjonalny zapach, który utrzymuje się na włosach do 2 godzin. Jedyny minus – nie jest tania, ale efekty są tego warte!

Kolejny produkt od L'Oreal, który bardzo lubię. To najlepsza maska nawilżająca do włosów, która działa natychmiastowo. Marka obiecuje zachowanie 3 cm końcówek, ale ja potwierdzam: maska zachowa więcej! Udało mi się zapuścić piękne włosy, nie podcinając końcówek co miesiąc, jak robiłam to wcześniej.

Maska Elseve Dream Long zawiera roślinny keratynę, witaminy i olej rycynowy, które wzmacniają włosy na całej długości. Natychmiast po spłukaniu włosy są gładkie, bardzo miękkie i nawilżone.

Ale najbardziej w tej masce kocham jej zapach! Owocowy, intensywny, trwały. Czujesz go podczas suszenia włosów, a nawet w ciągu dnia.

Z ogromnym szacunkiem podchodzę do pielęgnacji Phytorelax Laboratories, ponieważ to pierwszy profesjonalny produkt, który wypróbowałam. Wówczas odpoczywałam pod palącym słońcem, a moje włosy potrzebowały odżywienia. Ale ta historia nie dotyczy tego.

Po przedłużeniu włosów musiałam utrzymywać ich chłodny ton i dbać o to, aby były nawilżone i błyszczące. Pielęgnacja doczepianych włosów jest dwa razy trudniejsza, ponieważ są one bardziej podatne na uszkodzenia. Dlatego musiałam znaleźć produkt, który pomoże utrzymać chłodny odcień i nie wysuszy włosów. Teraz mogę powiedzieć z pewnością, że Phytorelax Laboratories – to najlepsza maska do włosów rozjaśnianych.

Maska zawiera fioletowe pigmenty, które eliminują żółty odcień i nadają włosom popielaty ton. Efekt widać już po pierwszym użyciu. W przeciwieństwie do innych masek rozjaśniających, ta nie wysusza włosów, a wręcz przeciwnie – sprawia, że są miękkie, błyszczące i elastyczne.

Niezależnie od tego, jak bardzo są zniszczone Twoje włosy, produkt, który pomoże – to tylko najlepsza maska do włosów, i tylko wtedy, gdy nauczysz się trzymać ją na włosach co najmniej 10 minut. Uwierzcie, efekt będzie fantastyczny!