Pistacja

Moje poszukiwania idealnego podkładu do tłustej skóry Lisa Eldridge

Dawkownik jest wygodny; wydaje niewielką ilość produktu, co pozwala na uzyskanie zarówno lekkiego krycia bez nadmiaru, jak i nałożenie go w warstwie do mocniejszego krycia. Na moją twarz potrzebuję trzech naciśnięć pompki. W ten sposób osiągam średnie krycie.

Konsystencja jest bardziej płynna niż kremowa. W przypadku takich produktów skóra powinna być przygotowana do makijażu. To znaczy, że na niedostatecznie nawilżoną skórę może on wpaść w pory. Jednak według mnie nawilżenie i przygotowanie skóry do makijażu to absolutna konieczność.

Można go nakładać rękami, pędzlem lub gąbką — generalnie czymkolwiek, w zależności od efektu, jaki chcesz osiągnąć.

Zawsze utrwalam podkład pudrem, ponieważ mam tłustą skórę. Teraz używam tego Fenty Beauty Filt'R Instant Retouch Setting Powder:

https://club.makeup.pl/post/48803/

Podkład na twarzy wygląda naturalnie, nie podkreśla suchych skórek. Może zakryć drobne niedoskonałości i dobrze wyrównuje koloryt skóry nawet przy minimalnej ilości nałożenia. Jeśli dobrze go utrwalisz, wytrzyma około 4 godzin nawet na mojej skórze. To całkiem dobry wynik i prawdopodobnie jeden z najlepszych, jakie próbowałam.

28 grudnia, 2024
28 grudnia, 2024