Olenka75

#testmakeupclubpoland

#testmakeupclubpoland
#testmakeupclubpoland
#testmakeupclubpoland
#testmakeupclubpoland
#testmakeupclubpoland

Wreszcie mogę podzielić się wrażeniami z pierwszego pudełka upominkowego od Make Up Club!

Przetestowałam każdy produkt z pudełka do pielęgnacji włosów, zaczynając od szamponu LasarTigue Repair.

Szampon jest dostępny w wygodnym formacie podróżnym. Znajduje się w miękkiej plastikowej tubce z praktycznym zamknięciem typu flip-top. Ma kremowo-żelową konsystencję o delikatnie żółtawym odcieniu i przyjemny aromat czarnej herbaty.

W kontakcie z wodą szampon tworzy lekką, choć niezbyt obfitą pianę. Aby dokładnie umyć włosy, konieczne jest dwukrotne nałożenie produktu. Na początku miałam wrażenie, że szampon trochę plącze włosy, jednak po ich wysuszeniu suszarką zauważyłam, jakie stały się niesamowicie miękkie. Moje włosy nigdy nie były aż tak gładkie i delikatne – jak u dziecka! 🧴

#testmakeupclubpoland
#testmakeupclubpoland
#testmakeupclubpoland
#testmakeupclubpoland

Lazartigue Maska Odżywcza
Maska znajduje się w tubie identycznej jak szampon. Jej konsystencja jest kremowa, o delikatnie żółtawym odcieniu. Aromat jest po prostu oszałamiający – pudrowo-kokosowy, bardzo subtelny i przyjemny. Formuła maski zawiera 92% składników pochodzenia naturalnego. Nie zawiera siarczanów ani silikonów, dzięki czemu jest całkowicie bezpieczna dla włosów.

Nałożyłam maskę na wilgotne włosy po umyciu i pozostawiłam na ponad 5 minut. Już podczas aplikacji poczułam jej gładkość. Miałam wrażenie, że maska odżywia włosy, ale zabrakło mi wystarczającego nawilżenia.

Do przetestowania otrzymałam próbkę o pojemności 2 ml.

Konsystencja olejku jest gęstsza od wody, ale jednocześnie nie tłusta i nie lepka, jak większość produktów tego typu. Aromat jest niezwykły – przypomina niszowe perfumy, które z pewnością zachwycą każdego. Olejek ma wyraźny żółty kolor.

Do aplikacji wystarczy dosłownie jedna kropla – tak mała ilość jak na lustrze. Niestety, przez przypadek wylałam na dłoń połowę próbki, czyli 1 ml, co okazało się zdecydowanie za dużą ilością. Dlatego mogę śmiało powiedzieć, że olejek jest bardzo wydajny i ekonomiczny, a jego stosowanie wystarczy na długo.

Po zastosowaniu olejku włosy zyskały dodatkowy blask, były świetnie odżywione i łatwe do rozczesania. Stały się gładkie i lśniące. Olejek bardzo przypadł mi do gustu, ale raz jeszcze podkreślam – do aplikacji wystarczy tylko jedna kropla!

Gładsze wiązanie Olaplex 6

Olaplex 6 Bond Smoother był dla mnie prawdziwym odkryciem. Nigdy wcześniej nie używałam tego typu produktów, więc testowanie było bardzo ciekawym doświadczeniem.

Produkt otrzymałam w wersji podróżnej o pojemności 20 ml. Posiada gęstą kremową konsystencję i biały kolor. Aromat jest dobrze zbalansowany, bardzo przyjemny - przypomina zapach niektórych cukierków do żucia.

Po umyciu i wysuszeniu włosów nabrałam niewielką ilość produktu, rozprowadziłam go na dłoniach i nałożyłam na włosy. Zauważyłam, że moje włosy natychmiast stały się gładkie i podatne na układanie. Końce wyglądały schludnie, prawie jak obcięte.

To uniwersalny produkt dla dziewczyn o prostych włosach, które chcą, aby ich stylizacja trwała dłużej (która z nas nie miała wyprostowanych loków po 5 minutach? 🤭). Jest idealny również dla dziewcząt z falowanymi włosami, które chcą podkreślić piękno swoich loków.

Krem skutecznie usuwa puszenie i pomaga ułożyć idealny ogon bez czułków

Spośród całego zestawu najbardziej przypadła mi do gustu maska Olaplex 8 , którą otrzymałam w opakowaniu o pojemności 20 ml. Ma delikatny zapach przypominający cukierki do żucia i gęstą, kremową konsystencję.

Po umyciu włosów szamponem delikatnie odcisnęłam nadmiar wody, a następnie nałożyłam niewielką ilość maski na włosy. W momencie kontaktu z włosami od razu poczułam delikatne ciepło – maska zaczyna działać.

Już po 30 sekundach można bez problemu rozczesać nawet mokre włosy. W ogóle się nie plączą, są bardzo miękkie, nawilżone i pełne życia. Uwielbiam to uczucie, gdy moje włosy stają się wyraźnie cięższe i bardziej odżywione niż zwykle.

Po wysuszeniu suszarką można zauważyć, że włosy tworzą jednolitą, gładką taflę. To dokładnie ten produkt, który jestem gotowa kupić w pełnowymiarowym opakowaniu. Profesjonalne działanie jest odczuwalne!

Dziękujemy MakeUp Club za możliwość poznania nowych marek 🍓

30 grudnia, 2024
30 grudnia, 2024