Olenka75

#testmakeupclubpoland

#testmakeupclubpoland

Niedawno otrzymałam do testów piękne pudełko od Makeup Club Poland z produktami szwajcarskiej marki Weleda. Dziś chciałabym opowiedzieć Wam o linii anti-aging z granatem, w skład której wchodzą: masło do ciała, krem do twarzy na dzień oraz serum do twarzy. Od razu zaznaczę, że skład tych produktów jest w pełni naturalny i posiada wiele certyfikatów, które to potwierdzają.🎁

#testmakeupclubpoland
#testmakeupclubpoland

Masło do ciała znajduje się w szklanym słoiczku o pojemności 150 ml. Produkt zapakowany jest w kartonowe pudełko ochronne, na którym znajdują się wszystkie niezbędne informacje. Słoiczek ma wygodną nakrętkę i dodatkową folię ochronną, co zapewnia higieniczność.

Konsystencja masła jest bardzo gęsta, o lekko żółtawym odcieniu, przypominająca prawdziwe masło. Aromat jest zrównoważony, naturalny, z wyczuwalnymi cytrusowymi nutami olejków eterycznych. Dla mnie jest niezwykle przyjemny.

Stosuję masło zazwyczaj po kąpieli, kiedy moja skóra potrzebuje dodatkowego nawilżenia. Uwielbiam to, że produkt nie pozostawia tłustego filmu i natychmiast się wchłania, pozostawiając matowe wykończenie.

Skóra po jego użyciu jest intensywnie nawilżona i miękka w dotyku. Efekt nawilżenia utrzymuje się przez długi czas. Daję temu produktowi 10 na 10!

Ujędrniający krem na dzień znajduje się w eleganckim słoiczku z ciemnego szkła o pojemności 40 ml, wyposażonym w zakrętkę i dodatkową folię ochronną pod spodem. Produkt jest zapakowany w pudełko ochronne, które zawiera wszystkie szczegółowe informacje na temat kosmetyku.

Konsystencja kremu od razu mnie zachwyciła — jest bardzo lekka, przypomina delikatny suflet, który dosłownie rozpływa się na skórze w kontakcie z twarzą. Aromat jest równie przyjemny jak w przypadku masła — naturalny, z wyczuwalnymi cytrusowymi nutami olejków eterycznych.

Pomimo swojej lekkiej formuły, krem doskonale nawilża skórę twarzy. Zawiera antyoksydanty, dużą ilość składników nawilżających oraz peptydy, które przy regularnym stosowaniu nadają mu właściwości przeciwstarzeniowe.

Co ważne, krem nie powoduje przetłuszczania skóry i świetnie współgra z kosmetykami do makijażu. Bez wątpienia z przyjemnością będę go dalej stosować!

Serum znajduje się w eleganckim słoiczku z ciemnego szkła o pojemności 30 ml i wyposażone jest w pipetę dozującą. Niestety, w moim przypadku pipeta nie działała, prawdopodobnie z powodu uszkodzenia podczas transportu. Na szczęście udało mi się zastąpić ją pipetą z innego serum, dzięki czemu mogłam przetestować produkt.

Konsystencja serum jest kremowa, ale jednocześnie bardzo, bardzo lekka. Mam nadzieję, że udało mi się to uchwycić na zdjęciu. Aromat jest spójny z całą linią — naturalny, z delikatnymi cytrusowymi nutami.

Pierwszy raz zastosowałam serum na noc i rano byłam pozytywnie zaskoczona. Moja skóra była wyraźnie wygładzona i nawilżona od wewnątrz, jakby serum działało na głębszym poziomie niż krem.

Jeśli chodzi o właściwości przeciwstarzeniowe, jest zbyt wcześnie, aby wydać ostateczną opinię. Aby uzyskać pełne efekty, potrzeba co najmniej trzech miesięcy regularnego stosowania. Wkrótce podzielę się dalszymi wrażeniami, ale już teraz mogę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona z działania tego produktu. Naprawdę działa!

07 stycznia, 2025
07 stycznia, 2025